Doorn, Driebergsestraatweg 48 (huur)

Verhuurd

Te huur: monumentale boerderij op landgoed Hydepark, met stallen, bos en weilanden

De negentiende-eeuwse boerderij op landgoed Hydepark, tussen Doorn en Driebergen, is een rijksmonument. Het pand uit 1886 bestaat uit een royaal woonhuis met stalgedeelte. Het complex van boerderij en bijgebouwen is momenteel in gebruik als paardenhouderij, met diverse paardenboxen en stallen, een grote hooizolder en een royale paardenbak. Bij de boerderij horen weilanden en bospercelen, in totaal circa 11 hectare. De gronden liggen op het landgoed, vrijwel aaneengesloten en goed bereikbaar. De weilanden zijn omheind; de bospercelen zijn vrij toegankelijk voor wandelaars op het landgoed.

Monumentale boerderij met stallen en schuren  |  Totaal 11 hectare weiland en bos  |  Ideaal voor het houden van paarden  |  Centraal gelegen en goed bereikbaar  |  Huurperiode vijf jaar, geen agrarisch gebruik

Weiland met boerderij

Uniek landgoed in Midden-Nederland

Landgoed Hydepark is een van de grootste landgoederen in Midden-Nederland. Het landhuis en de bijgebouwen (waaronder de boerderij) werden ontworpen door de beroemde architect J.N. Landré. Het hoofdhuis ging in de Tweede Wereldoorlog verloren. Momenteel is het landgoed in gebruik bij de Protestantse Kerk Nederland (PKN), die er een congresfaciliteit en conferentiehotel heeft. De overige gebouwen op het landgoed worden verhuurd.

Doorn-Hydepark-Boerderij_XCS0005

Beknopte gegevens

Grondoppervlakte ca. 11 hectare
Woonoppervlakte ca. 250 m²
Gebouwinhoud ca. 800 m³
Bouwjaar 1886
Renovatie 1996
Globale indeling

Ruim woonhuis met woonkamer, keuken, serre, badkamer en vier slaapkamers. Achterhuis: stal met paardenboxen en hooizolder.

Ligging

Op het landgoed Hydepark, tussen Doorn en Driebergen. Zeer centraal gelegen, op tien minuten van Utrecht; uitstekend bereikbaar.

Tuin

Zijtuin en voortuin. Ruim boerenerf, deels verhard met klinkers. Volop parkeerruimte. Grote paardenbak. Diverse aaneengesloten percelen bos en weiland, op een gedeelte van het landgoed.

Bijgebouwen

Kleine vrijstaande stal naast de boerderij, voormalige varkensstal (nu opslagloods met verdiepte vloer), gereedschapsschuur met stallen, lange houten schuur voorzien van paardenboxen.

Bijzonderheden

Rijksmonument

Onderhoud

Redelijk tot goed.

Energielabel

Niet vereist (Rijksmonument).

Bouwkundige staat

Redelijk tot goed.

Bestemming

Wonen, natuur. Gebruik: bedrijfsmatig met bedrijfswoning. Geen bedrijfsmatig agrarisch gebruik of fokkerij toegestaan.

OpleveringCompletion

In overleg.

Huursom

Verhuurd.

Wilt u teruggebeld worden?

Biltstede Makelaars