Lage Vuursche, 300 Roedenlaan 1

Verkocht

Direct achter Drakensteyn

Te renoveren boerderij op schitterende boslocatie (erfpacht)

De gletsjer die in de ijstijd de Utrechtse Heuvelrug opstuwde, liet aan de noordwestkant van de stuwwal een wat lager gelegen vlak gebied achter. Deze ‘Laagte van Pijnenburg’, zoals die tegenwoordig wordt genoemd, beslaat globaal het gebied tussen Baarn, Soest, Bilthoven en Hollandsche Rading. Door de relatief lage ligging is deze vlakte behoorlijk waterrijk, waardoor een bijzonder rijke vegetatie ontstond.

300 Roedenlaan

In de zeventiende eeuw bleef de schoonheid van dit gebied niet onopgemerkt. Kooplieden en burgemeesters uit Amsterdam en Utrecht stichtten er landgoederen met inmiddels legendarische namen: Pijnenburg, Ewijckshoeve, Soestdijk, Hoge Vuursche en Drakensteyn. Aan de uitbundige parkaanleg op en rond deze landgoederen dankt het gebied zijn prachtige structuur van lanen, paden en waterpartijen. Ook staan in het gebied diverse historische boerderijen. Één daarvan is nu te koop.

Aanzicht van de boerderij

Aan de lange 300 Roedenlaan, pal achter de omheining van het bekende Kasteel Drakensteyn, ligt verscholen in het groen een boerderij uit 1898. Een oude gevelsteen lijkt te bevestigen dat deze boerderij vroeger bij Drakensteyn hoorde. De ligging is uniek: midden in een uitgestrekt bos- en weidegebied, aan een kruising van twee brede, onverharde beukenlanen. De tuin rond de boerderij loopt in een prachtig continuüm over in het bos. Aan de noordkant kijkt de boerderij uit over een door bomen omzoomd glooiend weiland.

lage-vuursche-300roedenlaan-1-interieur_xt10220

De boerderij zelf is een gemeentelijk monument, maar verkeert in matige staat van onderhoud. Het pand is in de tweede helft van de vorige eeuw al eens gemoderniseerd, maar is daarna enigszins in verval geraakt. Dit betekent dat onder meer het dak en delen van de gevels vernieuwd moeten worden. Ook de kozijnen en grote delen van het interieur zijn toe aan renovatie. Toch is nu al voelbaar dat deze boerderij na renovatie een weergaloze woon- en werkplek zal worden, midden in een van de mooiste bosgebieden van Nederland.

Galerij

Beknopte gegevens

Grondoppervlakte 6.860 m² (erfpacht)
Woonoppervlakte 344 m² (woning inclusief voormalige deel) (conform NEN 2580)
Gebouwinhoud 1.497 m³ (woning inclusief deel) (conform NEN 2580)
Bouwjaar 1938, 1898
Renovatie 1982
Globale indeling

Entree, hal, kleine kelder, iets verhoogd gelegen toilet met garderobe (voorheen opkamer), trapopgang naar etage. Grote woon- en eetkamer met semi-open keuken en open bibliotheekruimte. Plavuizenvloer met vloerverwarming. Gedeeltelijk originele schouw met vuurplaats. Deur naar voormalige deel met veel daglicht. De deel is momenteel in gebruik als werkruimte. De ruimte heeft een toilet, enkele afgeschotte ruimten en gedeeltelijke zoldervloeren. Etage voorhuis: overloop, grote slaapkamer aan de voorzijde, badkamer met gedateerde inrichting, tweede slaapkamer met berging.

Ligging

Beschutte ligging aan onverharde wegen (uitsluitend bestemmingsverkeer) in een schitterend lanenbos even buiten het dorp Lage Vuursche. Goed bereikbaar.

Tuin

Fraaie, enigszins verwilderde gazontuin, overgaand in bosgebied. Aan de noordkant uitzicht over weiland.

Bijgebouwen

Kleine aangebouwde schuur, grote en hoge vrijstaande kapschuur voor drie voertuigen.

Bijzonderheden

De boerderij staat op grond van Staatsbosbeheer. Erfpacht € 11.046,- per jaar, geïndexeerd.

Onderhoud

Matig. Dak, gevels en kozijnen moeten worden vernieuwd of gerenoveerd.

Energielabel

F

Bouwkundige staat

Matig. Dak, gevels en kozijnen moeten worden vernieuwd of gerenoveerd. Rapport onafhankelijke bouwkundige keuring beschikbaar. Geschatte renovatiekosten ca. € 300.000,-.

Bestemming

Wonen

OpleveringCompletion

In overleg

Koopsom

Verkocht.

Wilt u teruggebeld worden?

Biltstede Makelaars