Rijswijk, Rijnbandijk 231

Verkocht

Ruime en sfeervolle dijkwoning ‘De Wildeman’

Vrijstaand woonhuis aan de Rijnbandijk, gebouwd omstreeks 1870. Het pand draagt sinds mensenheugenis de naam ‘De Wildeman’. Het bestaat uit een breed voorhuis langs de voet van de dijk en een diep uitgebouwd achterhuis met eigen entree. Door de omvang en de indeling is de woning zeer geschikt voor dubbele bewoning of voor een combinatie van werken en wonen.

 

Rijnbandijk 231 tuinzijdeIn het voorhuis een ruime, lichte woonkamer met houtkachel. Aan de andere kant van de hal een fraaie opkamer eveneens met houtkachel. Op de etage van het voorhuis vier slaapkamers (elk met een slaapvide) en een royale badkamer. Een tweede badkamer is in het achterhuis gesitueerd, evenals de ruime eetkeuken met openslaande deuren naar de tuin. Verder in het achterhuis een inpandige berging en een garage. Op de etage een derde badkamer en een grote open ruimte, momenteel in gebruik als vergader- en cursusruimte.

Rijnbandijk 231 vanaf de dijk

Vanaf de dijk is de woning bereikbaar via een trapje, de dubbele voordeur van het voorhuis zit in het midden van de gevel. De voorgevel is niet symmetrisch: 3 ramen aan de ene zijde en 2 aan de andere. Vanuit de lange hal met trapopgang naar de 1e verdieping en toegang tot het achterhuis zijn de ruime, lichte woonkamer met houtkachel aan de rechterzijde en de opkamer aan de linkerkant bereikbaar. De opkamer is thans in gebruik als kantoor/praktijkruimte.

Slaapkamer met vide

Op de bovenverdieping in het voorhuis zijn vier slaapkamers, een kleedkamer en een badkamer gesitueerd. Alle slaapkamers op deze verdieping zijn voorzien van een slaapvide.

Het achterhuis, met wit gepleisterde gevel, is tevens voorzien van een entree/hal met trapopgang naar de 1e verdieping en toegang tot de ruime, inpandige berging en garage, een royale dichte keuken voorzien van inbouwapparatuur met toegang tot het voorhuis, een grote kelder en openslaande deuren naar de tuin. Op de begane grond is tevens een badkamer voorzien van ligbad en douche gesitueerd. Ook is er een separaat toilet aanwezig.

De bovenverdieping in het achterhuis bestaat uit één grote open ruimte en een badkamer voorzien van toilet en douche.

Galerij

Beknopte gegevens

Grondoppervlakte 778 m²
Woonoppervlakte ca. 285 m²
Gebouwinhoud ca. 1.000 m³
Bouwjaar ca. 1870
Globale indeling

Begane grond: entree; royale hal (ca. 26 m²); trap naar eerste etage en naar het achterhuis. Woonkamer (ca. 40 m²) met houtkachel en opkamer (ca. 30 m²) met kastenwand en houtkachel. In het achterhuis: ruime keuken (ca. 25 m²) met toegang tot de tuin; royale badkamer met ligbad, douche en separaat toilet; bijkeuken/hal met aansluitingen voor wasmachine en droger, trapopgang en toegang tot berging/garage.

Etage voorhuis: lange gang met bergkast; vier slaapkamers (resp. ca. 11, 16, 16 en 20 m²), alle voorzien van een slaapvide. De ouderslaapkamer is voorzien van een inloopkast en toegang tot de badkamer met wastafelmeubel, toilet en douchehoek.

Achterhuis etage: grote open ruimte te gebruiken voor meerdere doeleinden (momenteel in gebruik als instructieruimte); ruime badkamer voorzien van douche, toilet en wastafel.

Ligging

Aan de Rijndijk in het dorp Rijswijk. Goede bereikbaarheid met de auto vanaf de snelweg A2 en A15. Utrecht en Den Bosch binnen een half uur bereikbaar.

Tuin

Royale tuin gelegen op het oosten

Bijgebouwen

Inpandige schuur (ca. 33 m²) met werkplaats. Inpandige garage (ca. 27 m²).

Bijzonderheden

Rijksmonument.

Onderhoud

Redelijk tot goed.

Energielabel

Nog niet bekend.

Bouwkundige staat

Redelijk tot goed. Onafhankelijk bouwtechnisch rapport aanwezig.

Bestemming

Particuliere bewoning en mogelijkheden voor kantoor/praktijk aan huis.

OpleveringCompletion

In overleg.

Koopsom

€ 580.000,- k.k.

Wilt u teruggebeld worden?

Biltstede Makelaars