Tiel, Sint Walburg 7

Verkocht

Monumentale stadsvilla in de historische binnenstad van Tiel

Aan het ‘Kalverbos’, een schilderachtig klein park aan de rand van de oude binnenstad van Tiel, staat een indrukwekkende rij van drie negentiende-eeuwse stadsvilla’s. Opvallend zijn de vrijwel identieke, rijk versierde symmetrische voorgevels. De meest linkse van deze drie woningen is nu te koop: een zeer ruime stadsvilla met een grote, groene stadstuin, een zee van ruimte, alle kwaliteiten voor wonen én werken en een schitterende uitstraling. 

Woonkamer

Sint Walburg, een kleine rustige straat aan de rand van de binnenstad, is om meer dan één reden markant. Aan de ene kant van de straat ligt een vriendelijk klein park, ontworpen door de beroemde tuinarchitect Louis Paul Zocher. Aan de andere kant een fraaie rij stadswoningen, waarvan de laatste drie een uniek ensemble vormen, met vrijwel identieke eclectische gevels in baksteen en pleisterwerk. Hoge ramen met afgeronde hoeken zijn overal intact. Precies in het midden van de gevels bevinden zich de voordeuren; daarboven heeft elk van de woningen een mooi klein balkon met openslaande deuren.

De woning die nu te koop is, werd in de voorbije jaren vakkundig gerestaureerd en is ingericht als gezinshuis. De beide buurhuizen laten zien dat panden met dit volume en deze uitstraling ook zeer geschikt zijn voor geheel of gedeeltelijk zakelijk gebruik of voor een combinatie van wonen en werken.

tiel-st-walburg-7-s2_dsf3813

De symmetrische voorgevel bepaalt voor een groot deel de plattegrond van de woning: de centrale gang in het midden, met links en rechts ruime en hoge vertrekken met veel licht. Links van de gang bevindt zich een zeer grote kamer en suite, met originele suitedeuren en een later aangebouwde stenen serre. Rechts van de gang een grote werkkamer, het monumentale trappenhuis, de toegang naar de kelder en een zeer royale keuken met bijkeuken.

Hoofdslaapkamer

Op de etage heerst dezelfde symmetrie. Drie grote en hoge slaap- of werkkamers bieden een zee van licht en ruimte. Eén van de kamers is voorzien van een groot balkon aan de achterzijde en een inloopkast. In de vroegere vierde slaapkamer is in de jaren negentig van de vorige eeuw een zeer grote badkamer gerealiseerd. De zolder ten slotte bestaat uit twee grote kamers, een kleinere kamer, een badkamer (douche, toilet en wastafel) en een grote bergzolder.

Galerij

Beknopte gegevens

Grondoppervlakte 375 m²
Woonoppervlakte 408 m² (conform NEN 2580)
Gebouwinhoud 1.609 m³ (conform NEN 2580)
Bouwjaar 1880
Renovatie 1991
Globale indeling

Entree, tochtportaal met fraaie geslepen ruiten, centrale gang met originele marmeren vloer. Links van de gang de woonkamer en suite (ca. 29 en 40 m²), met in de voorkamer een hardstenen schouw, geornamenteerd plafond en parketvloer. Originele en goed functionerende suitedeuren met glas-in-lood. Achterkamer met nieuwe markeren vloer. Aangebouwde stenen serre met zicht op de tuin. Rechts van de gang een ruime werkkamer (ca. 23 m²) met plavuizenvloer en twee originele kluizen (in gebruik als vaste kasten). Ruime eetkeuken (ca. 20 m²) met provisiekast en bijkeuken. Toilet en toegang tot kelder (ca. 20 m²). Monumentale vaste trap van de begane grond tot en met de zolder. Etage: drie zeer ruime en lichte slaapkamers (ca. 29, 26 en 20 m²), waarvan twee voorzien van een originele bruinmarmeren schouw. De hoofdslaapkamer is voorzien van een inloopkast en een zeer groot overdekt balkon aan de tuinzijde. Zeer grote badkamer voorzien van toilet, twee wastafels, douche en ligbad. Zolder: Twee grote slaapkamers (beide ca. 26 m²), één kleinere slaapkamer (ca. 11 m²) en een badkamer met douche, toilet en wastafel. Grote bergzolder (extra kamer mogelijk).

Ligging

In een rustige straat aan de rand van het centrum van Tiel, aan een groen park dat grenst aan de stadsgracht. Tiel biedt uitstekende voorzieningen en is goed bereikbaar.

Tuin

Diepe, groene en besloten stadstuin met achteringang en veel privacy. Klassieke tuinaanleg met verschillende terrassen en veel groen. In de tuin staat ook een prachtige sering die naar verluidt even oud is als het huis zelf.

Bijgebouwen

Aangebouwde stenen schuur (2x).

Bijzonderheden

Rijksmonument, beschermd stadsgezicht en beeldbepalend pand.

Onderhoud

Goed

Energielabel

Niet vereist (Rijksmonument).

Bouwkundige staat

Goed. Rapport onafhankelijke bouwkundige keuring beschikbaar.

Bestemming

Particuliere bewoning, bedrijf op de begane grond mogelijk. Volledig zakelijk gebruik is bespreekbaar.

OpleveringCompletion

In overleg.

Koopsom

Verkocht.

Wilt u teruggebeld worden?

Biltstede Makelaars